Hoppa till innehållet

Renovera eternittak

Eternit har använts som byggmaterial i mer än 100 år. Namnet eternit kommer från engelskans eternity som betyder evighet. Materialet blev mycket uppskattat för att det var ett starkt och tåligt material som klarade höga temperaturer. Efter andra världskriget tog användningen ordentlig fart. Eternit användes ofta som tak- och fasadbeläggning.

På 1970-talet kom dock det första asbestlarmet. Personal som arbetat i eternitfabriken fick lungcancer och andningsbesvär, många av dem avled på grund av detta. Inom ett par år hade asbestsorten som ingått i eternit förbjudits och 1977 upphörde tillverkningen av eternit. Många som har eller är spekulanter på hus med eternit blir oroliga. Hur farligt är eternit egentligen när det sitter på huset och vad ska man göra? Byta ut det så fort man kan? Ersätta det med annat? Hur ska man i så fall gå tillväga?
 

KAMI:s system för eternitrenovering

Det finns en smart lösning på problemet med eternittak. Med KAMI:s unika metod för eternitrenovering är det inte längre nödvändigt att riva och forsla bort all eternit. Den metod som vi erbjuder går helt enkelt ut på att du låter eterniten sitta kvar på ditt tak och istället täcker över den med vår speciellt utvecklade taklösning för eternittak. Ett enklare och mer miljövänligt sätt som dessutom är mycket ekonomiskt.

Tekniken bygger på att du lägger KAMI:s PLEGEL-tak på ett system av strö- och bärläkt av stål. Monteringen går snabbt och kan utföras utan risk för asbestdamm. Du slipper därmed hantering, onödiga transporter och kostsamma deponiavgifter för eterniten. Samtidigt fungerar det gamla taket som undertak.

Registrera dig

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter enligt vår integritetspolicy till dess att du säger upp prenumerationen.
By Formsmedjan. Powered by Yago