Hoppa till innehållet

Bostadsrättsförening

Att byta tak på sin fastighet är något man väldigt sällan gör. Åtminstone bör man inte behöva göra det särskilt ofta. Som fastighetsägare blir det därför viktigt att överväga sitt val av tak noggrant. Både vad gäller takets utseende, funktion och hållbarhet. Det handlar om att göra medvetna val; vilka krav behöver taket uppfylla? Vilka väderförhållanden ska den tåla? Vilket uttryck passar till fastigheten och dess omgivning?

Marknadens mest hållbara tak

1978 uppfann KAMI det tegelliknande plåttaket i långa längder. Vi kom att kalla det PLEGEL. Sedan den dagen har vi utvecklat och breddat vårt sortiment av plåttak. Att utvecklingen och produktionen sker i Kalix innebär att taken är framtagna i och för en av världens mest extrema miljöer. Tack vare det kan vi erbjuda marknadens mest hållbara tak som står sig genom tid och årstid; trots varierat klimat av sol, regn, hårda vindar och tunga snölaster. Dessutom är de så hållfasta att du kan gå på dem utan att orsaka skada eller fula bucklor. Vårt första tak som lades i Kalix 1978 ser fortfarande bra ut, vilket vittnar om den höga kvalitet vi levererar.

Stora valmöjligheter

Våra tak finns i flertalet olika uttryck, kulörer och egenskaper. I vårt sortiment finns något för alla smaker. Samtliga tak håller mycket hög kvalitet, men takens olika egenskaper kan lämpa sig olika bra beroende på vilka krav du ställer på taket. Premiumprodukten TerraPLEGEL minskar exempelvis risken för snöras från taket medan AluPLEGEL lämpar sig särskilt bra för kustnära områden med hög salthalt. I samråd med oss hittar ni det bästa taket för just er fastighet, både utseende- och funktionsmässigt.

Enkelt montage

Att lägga våra tak är enkelt och tidseffektivt. PLEGEL-taken är särskilt uppskattade av takläggaren eftersom det går att få i sammanhängande längder upp till 7,2 meter. Det innebär färre längdskarvar och gör taket snabbt att lägga.

 

Vi valde KAMI

Allt fler bostadsrättsföreningar ser fördelarna med KAMI. De som väljer oss ställer höga krav på kvalitet och vill att taken ska hålla både estetiskt och funktionsmässigt för en lång tid framöver. Det kan vi garantera.

Nedan presenterar vi några av de bostadsrättsföreningar som valt KAMI vid sitt takbyte. Vill du veta mer om vad de tycker går det bra att kontakta dem.

 

BRF Tårtan, Östersund

När BRF Tårtan renoverade sina tak 2013 valde de att byta takbeklädnad från tegelpannor till KAMI:s TerraPLEGEL.

 

För mer information, kontakta:

Ordföranden BRF Tårtan, Ove Wengfelt: 070-556 73 56

HSB Byggservice, Mikael Björklund: 070-642 28 84

BRF Stigbygeln, Trollhättan

När BRF Stigbygeln renoverade vissa av sina tak 2013 valde de att lägga KAMI:s TerraPLEGEL HiLoad.

 

För mer information, kontakta:

BRF Konsult, Jonny Leandersson: 0510-143 57, jonny.brfkonsult@telia.com

BRF Örnen, Vänersborg

När BRF Örnen renoverade sitt tak 2011 valde de att lägga KAMI:s TerraPLEGEL.

 

För mer information, kontakta:

Ordföranden BRF Örnen, Leif Berggren, 0521-174 54

Bryggaren 5-6 & Venus 1, Hjo

2013 beslutade Wennergrens Byggnads AB att renovera eternittaken på Bryggaren 5-6 och Venus 1. Renoveringen omfattade sex fastigheter om totalt 4 691m2 tak. De valde då KAMI:s smarta lösning för renovering av eternittak och kom att byta ut det mot 2-kupigt PlusPLEGEL.

Läs mer om: KAMI:s lösning för eternittak


 

Registrera dig

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter enligt vår integritetspolicy till dess att du säger upp prenumerationen.
By Formsmedjan. Powered by Yago