Hoppa till innehållet
9 februari 2023

Christer Thornberg ny VD

Den 23:e januari tillträdde Christer Thornberg som ny VD på KAMI. Christer Thornberg har i grunden en gedigen och mångårig erfarenhet från industrin från ledande befattning på bland annat SKF, Gestamp och Part Group. Han kommer han närmast från tjänsten som General Manager för Luleå inom den internationella tjänstekoncernen Elis.

- Större delen av min karriär har handlat om industri, plåt och svets. Så efter sju år som chef inom tjänstesektorn kände jag en saknad efter att få jobba inom industrin igen, säger Christer Thornberg och skrattar.

  

Delaktighet avgörande

Med sig från tidigare erfarenheter som chef har Christer kunskapen och insikten om värdet av strukturerad organisationsutveckling samt vikten av att bygga en stark lagkänsla för att nå uppsatta mål.

- Framgång är aldrig en enda människas förtjänst. Det är tillsammans som vi får kraft att växa stabilt och långsiktigt. Prioriterat i mitt nya uppdrag som VD är att ta fram en femårsplan som alla förstår och är delaktiga i och som vi kan jobba vidare på tillsammans.

 

Svårbedömd marknad

Ett stökigt 2022 med en orolig omvärld, inflation och räntehöjningar har lagt en våt filt över Sveriges byggsektor. Samtidigt är Sveriges norra region fortfarande het ur ett tillväxtperspektiv med stora planerade investeringar. Och Christer Thornberg ser på framtiden med tillförsikt och försiktig optimism.

- Det är givetvis svårt att spå hur marknaden för oss kommer att utvecklas under 2023, men vi har i mångt och mycket en bättre situation här uppe i norr än i övriga landet. Större delen av vår försäljning sker i norra Sverige samt i Norge. Med en större koncern som Lindab i ryggen ser vi också möjligheter att växa och öka vår försäljning på den europeiska marknaden.

By Formsmedjan. Powered by YAGO.